İçeriğe geç

Tolere Etmek Ne Anlama Gelir

Tolere etmek ne demek?

İşte merak edilen tüm detaylar. Tolerans, bir durumun belirli sebeplerden dolayı engellenmesi veya yaşanmaması durumudur.

Tolere etmek yerine ne kullanılır?

“Tolere” kelimesi, “tolerate” bileşik fiilinde kullanılır ve “tolerans göstermek”, “hoşgörü göstermek” veya “kaldırmak” anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak tolore olarak yazılır.

İlacın tolere edilmesi ne demek?

İlaç toleransı, vücudun bir ilaca verdiği tepkinin, düzenli olarak veya uzun bir süre boyunca alındığında azaldığı bir durumdur. İlk dozlar etkili olsa da, aynı dozun zamanla aynı etkiyi göstermemesiyle karakterize edilir.

Tolere mi tölere mi?

Kelimenin doğru yazımı tolere edilmelidir. Ayrıca, tolerans kelimesi “tolerate” veya “to endure” anlamında kullanılabilir. Kısaca, tolerans kelimesi tolere olarak yazılır. TDK verilerine göre, “tolerate” kelimesinin doğru yazımı “tolere”dir.

Tolere mi hastalığı nedir?

Meniere hastalığı, iç kulakta aşırı basınçtan kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Hastalık, iç kulaktaki denge organının bozulmasından kaynaklanır. Meniere hastalığının üç ana belirtisi şunlardır: beklenmedik ani baş dönmesi atakları, kulak çınlaması ve işitme kaybı.

Seni tolere ediyorum ne demek?

Tolerans kelimesi TDK’da tahammül etmek, tahammül etmek anlamlarına gelmektedir.

Telöre nedir?

2,5 – 3 cm kalınlığında ve 10 – 20 cm genişliğinde tahtalar çivilenir. Bu tahtalara telöre denir.

Telora etmek ne demek?

Telora Montajı; Bir çerçeveyi dört katına çıkarmak çok basit bir işlemdir.

İltimas vermek ne demek?

Türkçede kayırmacılık, başkalarına özel muamele veya ayrıcalık tanıma anlamına gelir. Kelimenin anlamı: Kayırmacılık, bir kişinin başka bir kişiye özel muamele veya ayrıcalık tanıma eğilimi veya eylemi anlamına gelir. Genellikle kişisel ilişkiler, bağlılık veya ayrımcılıkla ilişkilendirilir.

Tolerans nedir farmakolojide?

TOLERANS Bazı ilaçların uzun süre sürekli kullanımıyla, başlangıç ​​dozunun etkisinin yoğunluğunun giderek azaldığı görülür. Aynı etkiyi sürdürmek için dozun giderek artırılması gerekir. Bu duruma “tolerans” denir.

Yüksek tolerans ne demek?

Yüksek tolerans, nominal veya hedef boyuttan izin verilen sapmanın çok küçük olduğu anlamına gelir.

Tolerans gelişmesi ne demek?

Tolerans belirli bir sınıra kadar artar ve sonrasında durur. Aynı sinir mekanizmasıyla etki eden ilaçlara karşı çapraz tolerans oluşur. Tolerans gelişiminin hızı ve kapsamı, fiziksel bağımlılıkta olduğu gibi, maddenin farmakolojik sınıfına bağlı olarak değişebilir.

Yok oğlu yok nasıl yazılır?

Türkiye ile Barış | TDK’nın yokoğluyok dışında yanına başka bir şey yazdığını bilmiyorum. “Yokoğluyok”un yanına “yok” yazan başka bir yer yok!27 Ekim 2022

Tolerans mı tölerans mı?

Türkçede kullanılan birçok kelime telaffuz ve yazım farklılıklarından dolayı yanlış yazılmıştır. Bu kelimelerden biri de “tolerance”dır.

İnsiyatif mi inisiyatif mi?

TDK’ya göre, inisiyatif kelimesinin doğru yazımı “Girişim”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Tolera nedir?

Tüm teknik olanaklara ve gelişmiş kontrole rağmen üretilen ürünler arasında küçük farklılıklar olabilir. Bu farklılıklara tolerans hataları denir. Tolerans, bu küçük farklılıklar nedeniyle işlemin askıya alınmasını önler.

Tolerans ediyorum ne demek?

Hoşgörü ve çeşitli anlamları günlük hayatta birçok yerde kullanılmaktadır ancak genel olarak TDK açısından bakıldığında “Hoşgörü ile yapılan bir işlemde izin verilen hata payı” şeklinde bir tanımlama bulunmaktadır.

Telöre nedir?

2,5 – 3 cm kalınlığında ve 10 – 20 cm genişliğinde tahtalar çivilenir. Bu tahtalara telöre denir.

Teessür etmek ne demek?

“Teessur” kelimesi TDK’da kapsamlı bir şekilde araştırılan bir kelimedir. TDK’ya göre “tessur” kelimesi üzüntü ve duygu anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir