Altınova’da nereler gezilir?
Görülecek Yerler: Hersek Plajı, Altınova Tabiat Parkı, Hisarlık Tepesi, Roma Hamamı, Bizans Kilisesi.
Altınovanın neleri meşhur?
Altınova seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Hersek Lagünü ve Hersek Gölü yer alıyor. İlçeye geldiğinizde görmeden ayrılmamanız gereken yerler arasında Altınova Değirmen Harabeleri, Geyikdere, Hersekzade Ahmet Paşa Camii ve Çoban Kalesi yer alıyor.
Altınova nereye yakın?
Altınova, Yalova ilinin bir ilçesidir. Doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa ili, batısında Çiftlikköy ilçesi ve kuzeyinde ve kuzeydoğusunda İzmit Körfezi ile çevrilidir.
Altınova’nın denizi nasıl?
Kıyı, Altınova’nın ince kumlu plajları ve sığ ve berrak Ege Denizi’nden oluşur. Deniz derinliği ancak 100 metreden sonra artmaya başlar.
Ayvalık Altınova nereye bağlıdır?
Balıkesir iline bağlı bir ilçe olan Ayvalık ilçesi, Ege Denizi kıyısında yer almaktadır. Ayvalık ilçesi, Ege Denizi’nin kuzey kesiminde 285 km2’lik bir alan üzerinde yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bergama, güneyinde Altınova, kuzeyinde Gömeç ilçesi ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır.
Altınova eskiden nereye bağlıydı?
1930 yılında Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı köy statüsü verilen Altınova, çevre köylerden gelen halkın yerleşmesi ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’dan gelen göçmenlerin katılımıyla kısa sürede nüfusu artması ve merkezi konumu nedeniyle 7 Haziran 1987’de il olmuştur. 6 Haziran 1995…
Altınova’nın nüfusu ne kadar?
Yıllara göre Altınova nüfusuAltınova nüfusuKadın nüfusu201929.23713.781201828.23213.223201726.51012.607201624.89612.
Altınova ne zaman Yalovaya bağlandı?
Altınova, 1930 yılında Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı bir köy iken nüfusunun artmasıyla kasaba statüsüne kavuşmuştur. 6 Haziran 1995 tarihli 550 sayılı KHK ile ilçe statüsüne kavuşarak Yalova iline bağlanmıştır.
Altınova ne zaman ilçe oldu?
1930 yılında Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı köy statüsü verilen Altınova, çevre köylerden gelen halkın yerleşmesi ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’dan gelen göçmenlerin katılımıyla kısa sürede nüfusu artması ve merkezi konumu nedeniyle 7 Haziran 1987’de il olmuştur. 6 Haziran 1995…
Altınova hangi belediyeye bağlıdır?
Altınova (Ayazmend), Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir ilçedir. Balıkesir tarafında, İzmir Çanakkale karayolu üzerinde, İzmir-Balıkesir il sınırı yakınında yer almaktadır.
Altınova hangi ilin ilçesidir?
Altınova ilçesi, Türkiye’de Yalova ilinin bir ilçesidir. Merkezi Altınova kasabasıdır. Alanı 113 km2’dir ve nüfusu 32.207’dir (2022). Altınova ilçesi, Türkiye’de Yalova ilinin bir ilçesidir. Merkezi Altınova kasabasıdır. Alanı 113 km2’dir ve nüfusu 32’dir.
Altınova nerenin kazası?
Muş İlçesi, Korkut Beldesi, Altınova (Vartinis)’da, 1993 yılında […] Yazının devamını okumak için başlığa tıklayınız.
Ayvalık Altınova güzel mi?
Ayvalık Altınova plajında yazlık kiralamadan önce iki kere düşünün. Ayvalık’ın en güzel sahil bölgelerinden biridir. Şubat ayında 20 derece ile bol güneş ve temiz hava eşliğinde sakin bir yürüyüş yapma fırsatımız oluyor. Çok bakımlı ve temiz bir plaj.
Altınova Hersek Plajı temiz mi?
Hersek Plajı, temiz denizi ve geniş kumlu plajıyla yazın tadını çıkarmak isteyenleri bekliyor. Plajdaki çeşitli aktivite ve hizmetler sayesinde tatilciler dinlenme ve eğlenme fırsatı yakalıyor.
Altınova plajı nerededir?
Hersek Private Beach, Altınova’nın Hersek köyünde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık 5 km uzaklıktaki plaja ulaşmak için; Hersek yolunu kullanabilirsiniz. Hersek Private Beach’in denizi temiz ve berraktır. Plaj alanı ince kumla kaplıdır.
Yalova Altınova’nın nüfusu ne kadar?
Altınova’nın nüfusu 2020 yılı itibarıyla 30.780’dir. Bu nüfusun 16.451’i erkek ve 14. sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır.
Altınova nerenin kazası?
Altınova, AyvalıkAltınovaLandTürkeiProvinzBalıkesirBezirkAyvalıkGeografische RegionÄgäisregion9 weitere Zeilen
Ayvalık’ta akşam nereye gidilir?
Ayvalık’ta gece hayatı için Club Gossip, Moshos Taverna, Cunda Maşşa, Cielo Bistro Bar, Zuzu Cafe Bar, Sandık Beach Club, Beyoğlu Lounge ve Brasserie, The Jihan Club gibi birçok eğlence seçeneği bulunmaktadır.
Sarımsaklı’ya nerelere gidilir?
Sarımsaklı’da mutlaka görmeniz gereken yerler: Sarımsaklı Plajı… Şeytan Sofrası… Sığınma Adası… Çamlık Koyu. … Agios Yannis Kilisesi. … Taksiyarhis Anıt Müzesi. … Tuz Gölü … Sarımsak DeliklitaşDiğer yazılar…•1 Nisan 2023