Silifke ne ile meşhur?
Bunlardan en önemlileri; yüksük çorbası, batik, arasi, ulubu ve keşkektir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerindendir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır. Yöre köylülerine ve damak tadını bilenlere göre en iyi ayran ayrandır.
Silifkeden ne alınır?
Silifke denince akla ilk gelen şey Silifke yoğurdudur. Artık Silifke yoğurdu bir dünya markası haline gelmiştir. Ancak hava sıcaklıklarına bağlı olarak bu yöresel ürünü seyahatiniz sırasında tatmanız zor olabilir. Yoğurdun taşınması sırasında bozulmaması veya bayatlamaması için dikkatli olunmalıdır.
Mersin hediyelik ne alınır?
Mersin ve ilçelerinin yerel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşyalar ve tatlılar satın alınabilir. Halılar, kilimler, mezitli şallar, muz lifinden yapılmış çeşitli hediyelikler, renkli iğne oyası ve eşarplar şeklinde el sanatlarının güzel örneklerini görmek mümkündür.
Silifkenin hangi meyvesi meşhur?
Silifke Çileği; Parlak kırmızı rengi, aroması, kokusu ve görsel görünümü nedeniyle Türk Patent’inde Coğrafi İşaretli Silifke Çileği olarak tanımlanmaktadır.
Silifke’de nereler gezilir?
Silifke Gezilecek YerlerSky Hell Pit.Narlıkuyu.Silifke Astım Cave.St. Tekla Kilisesi.Kızkalesi.Kanlıdivane.Silifke Kalesi.Silifke Taşköprü
Mersin’in meşhur yiyeceği nedir?
Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.
Silifkenin yoğurdu nerede yenir?
Dünyanın yoğurt merkezi Silifkemizin meşhur yoğurdunu her platformda coşkuyla tanıtan ve lezzetiyle misafirlerini büyüleyen Yoğurtçu Zekeriya, Yoğurtçu Zekeriya’nın elinden Yerel Lezzet Marka Ödülü’ne layık görüldü.
Silifke ne yetişir?
Bu nedenle kıyılarda çilek, muz, limon, portakal, mandalina, pirinç, fıstık, zeytin, domates, buğday, nohut, keçiboynuzu ve yeşil bitkiler gibi yoğun ürün çeşitleri yerini, yüksekliğin artmasıyla birlikte nar, erik, kayısı, elma, üzüm, fıstık, incir, kiraz vb. ürünlere bırakırken, ceviz ve badem de ekilmeye başlanmıştır.
Mersinden yiyecek ne alınır?
Favorilerinize ekleyin.Tantuni. Mersin’de büfe dışında bulabileceğiniz tek dükkan türüdür. … Kerebiç, Mersin dışında pek bilinmeyen Arap kökenli bir tatlı türüdür. … 3. Cezerye. Havuçtan yapılan bir tür enerji kaynağıdır. … Sualtı. … 5. Karaciğer. …ATOM. … 7. Künefe. … 8. Lahmacun.Daha fazla makale…•26 Haziran 2014
Hediyelik eşya ne olabilir?
Sevdikleriniz için hediye fikirleri.Eşarp.Anahtarlık.Cüzdan.Çikolata.Ajanda.Takı.Kolonya.Mum.Daha fazla ürün…
Mersin’in neyi meşhur yerleri?
Mersin’de Görülecek En İyi 10 Gezi Yeri: Aynalıgöl (Gilindire Mağarası), Alahan Manastırı, Atatürk Evi Müzesi, Mersin Denizcilik Müzesi, Mersin Marina, Uzuncaburç Olba Antik Kenti, Kızkalesi, Tarsus Şelalesi.
Hangi şehirden ne hediye alınır?
Türkiye’den hangi hediye alınır? – Bursa’dan – Afyonkarahisar’dan – Konya’dan hediyeler – Mevlana figürleri.
Silifke neyi ile meşhur?
Silifke, Mersin’in bir ilçesidir. Toros Dağları ile Akdeniz arasında yer almaktadır. Silifke neyle ünlüdür? Silifke’nin yoğurdu, ayranı, kaşarı ve yüksük çorbası ünlüdür.
Mersin Silifke’de ne yenir?
Silifke Yemekleri – Nesiyle Meşhurdur?Silifke Yoğurdu.Arababaşı Kulak Çorbası.Topalak.Sımming.Batırık.Sarma.Fellah Köftesi.Diğer ürünler…
Silifke’nin yoğurdu neden meşhur?
Başkan Turgut: “Silifke Yoğurdu Büyük İlgi Gördü” Mustafa Turgut, “Yörüklerin, Toros Dağları’nın yemyeşil bitki örtüsünde otlattıkları keçilerinin sütünden ürettikleri yoğurdun ünü, ünlü türküye adını vermesinin ardından tüm Anadolu’ya yayılmış durumda.
Silifke’nin yoğurdu neden meşhur?
Başkan Turgut: “Silifke Yoğurdu Büyük İlgi Gördü” Mustafa Turgut, “Yörüklerin, Toros Dağları’nın yemyeşil bitki örtüsünde otlattıkları keçilerinin sütünden ürettikleri yoğurdun ünü, ünlü türküye adını vermesinin ardından tüm Anadolu’ya yayılmış durumda.
Silifke ne yetişir?
Bu nedenle kıyılarda çilek, muz, limon, portakal, mandalina, pirinç, fıstık, zeytin, domates, buğday, nohut, keçiboynuzu ve yeşil bitkiler gibi yoğun ürün çeşitleri yerini, yüksekliğin artmasıyla birlikte nar, erik, kayısı, elma, üzüm, fıstık, incir, kiraz vb. ürünlere bırakırken, ceviz ve badem de ekilmeye başlanmıştır.
Silifkenin yoğurdu nereye ait?
Mersin’in Silifke ilçesinin meşhur yoğurdu coğrafi işaretle tescillendi.
Silifkenin yoğurdu nerede yenir?
Dünyanın yoğurt merkezi Silifkemizin meşhur yoğurdunu her platformda coşkuyla tanıtan ve lezzetiyle misafirlerini büyüleyen Yoğurtçu Zekeriya, Yoğurtçu Zekeriya’nın elinden Yerel Lezzet Marka Ödülü’ne layık görüldü.